تحقیقات ثابت کرده است که تنش عصبی نه تنها باعث تغییرات خلقی می شود بلکه باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری ها، از سرماخوردگی ساده تا بیماری های قلبی عروقی می شود. راه های زیادی برای مقابله با استرس و فشار عصبی وجود دارد، یکی از این راه ها استفاده از مواد غذایی است که در کنترل استرس نقش مهمی به عهده دارند.
استرس
تغذیه می تواند از راه های مختلفی بر میزان استرس تاثیر بگذارند. مثلا بعضی غذاها باعث کاهش سطح سروتونین (ماده شیمیایی که در مغز باعث ایجاد آرامش می شود) در خون می شوند. بعضی غذاهای دیگر باعث کاهش سطح هورمون های کورتیزول و آدرنالین(هورمون هایی که در بدن باعث ایجاد استرس می شوند) می شوند. همچنین بعضی غذا ها نیز با تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون، بدن را ازعوارض استرس در امان نگه می دارند.
در زیر به برخی از نکات مهم تغذیه ای در زمان استرس اشاره می شود:
- برای دوری از استرس، غذاهای طبیعی را انتخاب کنید و حداقل ۵ نوع سبزیجات غیر نشاسته ای را در روز مصرف کنید و ترکیبی از این مواد را مانند یک رنگین کمان بخورید.
- روز را با یک صبحانه متعادل شروع کنید، از مصرف شیرینی و کافئین زیاد خودداری کنید.
- بدن در هنگام مواجه با استرس مزمن، نیاز بیشتری به پروتئین دارد.
- میزان پروتئین در روز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 0/7 تا 1/8 تخمین زده می شود.
- در هر وعده غذایی:
- گوشت بدون چربی
- مرغ
- ماهی
- تخم مرغ
- انواع لوبیا
- عدس
- آجیل
- انواع دانه ها
را انتخاب کنید.
- پروتئین به میزان قند در جریان خون کمک می کند. سعی کنید وعده های غذایی را حذف نکنید. وعده های غذایی را به صورت منظم مصرف کنید.
- وعده های غذایی کوچک و منظم، ضمن کاهش خستگی و تحریک پذیری، به حفظ سطح انرژی و خلق و خو کمک می کند.
- غذاهای فرآوری شده در لیست غذاهای ضداسترس وجود ندارند. از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند نان سفید، شکلات، بیسکویت، شیرینی و غذاهای دارای قند اضافه خودداری کنید.
- غذاهای فراوری شده را با غذاهایی مانند نان قهوه ای، برنج، جو و گندم سیاه که از غذاهای ضد استرس هستند، جایگزین کنید.
- توجه داشته باشید که الکل اضافی نیز می تواند منجر به سطح قند خون نامتعادل شود.
نظرات
پاسخی بگذارید